BILDERSPAD

Het Bilderspad is een initiatief van de Bilderswerkgroep in samenwerking met Stichting 4xV.

De gemeente Bronckhorst is gezegend met prachtige wandelingen. Niet voor niets werd het in 2018 uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar. Een nieuwe wandeling over het Bilderspad ontsluit een goed bewaard geheim: het laat het landschap van de Baakse Beek en de fraaie landgoederen van de kastelen Hackfort en Vorden zien door de ogen van de 19e eeuwse landschapschilder Johannes Warnardus Bilders (1811 – 1890). De in die tijd vooraanstaande kunstenaar verbleef in de zomers van 1868 tot 1879 in Vorden en maakte er volgens de kenners zijn mooiste werk. Hij werd in het dal van de Baakse Beek geïnspireerd door de oude bomen, de fraaie waterpartijen en de weelderige natuur.

 

Deze wandeling neemt u mee langs de plekken waar hij schilderde en tekende. De wandeling is bewegwijzerd, heeft een lengte van bijna 16 kilometer en kent enkele afkortingsmogelijkheden.

Op markante plekken staan de door Vordens kunstenaar Floris Brasser ontworpen en in hout  uitgevoerde Info-objecten waar informatie gegeven wordt over het werk van de schilder, het landschap en het waterbeheer. Via een QR-code is extra informatie te verkrijgen en zijn de schilderijen te zien die Bilders er maakte.


Website

Via onderstaande button komt u direct op de website van het Bilderspad:

Videofilm

Via onderstaande button ziet u de speciale videofilm, waarin het Bilderspad wordt geintroduceert.