INFORMATIE

KunstZondagVorden is een project van de Stichting KunstInVorden (zie informatie Stichting onderaan pagina).

KunstZondagVorden beoogt een breed publiek kennis te laten maken met professionele beeldende kunst en vormgeving in galeries, ateliers en musea in en om Vorden. Hiervoor organiseert zij sinds 2006 vier keer per jaar een kunstroute.

Wat
Deze kunstroute biedt het publiek een grote diversiteit aan abstracte en figuratieve beeldende kunst t.w.: fotografie, schilder- en tekenkunst, beeldhouwwerken en sculpturen, grafiek, keramiek-, glas- en viltobjecten, 3d-design en organische kunst, animatie- en videokunst.

Waar

De locaties waar deze kunstroute de bezoeker naar toebrengt zijn zeer divers. Van huiskamer en atelier tot galerie, beeldentuin, museum en kulturhus op de meest verrassende plekken in Vorden-dorp en buitengebied.


Waarom
KunstZondagVorden beoogt bruggen te slaan tussen de kijker en het kunstwerk. Daarom zijn op KunstZondagVorden o.a. de kunstenaars/vormgevers aanwezig om met het publiek in gesprek te gaan over hun werkstukken, hun inspiratiebronnen en toegepaste technieken.

Wanneer
KunstZondagVorden vindt plaats op iedere tweede zondag van de derde maand van elk kwartaal.
Zie het tabblad  "Actueel" voor het actuele infoblad, de data, (gast)deelnemers, routes en tijden.

Wie
KunstZondagVorden is een aanrader voor degene die thuis is in de kunsten als ook voor degene die openstaat om deze wereld te ontdekken of er kennis mee wil maken.